Padel bij VTC

VTC was in 2019 de eerste club in Veenendaal die padelbanen heeft aangelegd. En dat is niet voor niets. Padel is namelijk de snelst groeiende sport in Nederland! Het is makkelijk te leren, de rally’s zijn verrassend, snel en spectaculair en plezier is gegarandeerd.

Wat is padel ?

Padel is een combinatie van tennis en squash, maar er zijn wel wat verschillen. De baan is 10 x 20 meter met een net er tussenin en wat de rallies verrassend maakt, is dat de baan is omgeven door glas en hekwerk die beide gebruikt mogen worden. Het korte padelracket heeft geen snaren. Je speelt het twee tegen twee en hebt al snel leuke rally’s ongeacht het verschil in racketervaring. Het is een sport voor jong en oud en de puntentelling is gelijk aan die van tennis. 

Padel is een spectaculaire racketsport en heeft veel weg van zowel tennis als squash. De sport is snel en dynamisch doordat je ook de wanden gebruikt wat onverwachte rally’s oplevert. Dat is ook gelijk het unieke aan padel. Je speelt gemakkelijk en snel leuke rally’s ongeacht het verschil in racketervaring.

Padel speel je als dubbel, 2 tegen 2, op een padelbaan van 10×20 meter met een net in het midden en om de baan wanden van glas en hekwerk. De puntentelling komt overeen met de puntentelling van tennis. 

Let op: omdat padel een ander soort geluid geeft dan het tennisspel mogen de banen tot 's avonds 19:00 bespeeld worden.
Aan een oplossing wordt hard gewerkt.

Padel is voor iedereen!

Padel is echt een sport iedereen, of je nou jong of oud bent, man of vrouw, beginner of prof. Padel is bovendien redelijk makkelijk te leren. Doordat racket geen snaren heeft komt de bal makkelijk aan de andere kant van het net. Ook als beginner speel je dus al snel een rally. Padel is minder inspannend dan bijvoorbeeld squash en doordat de baan kleiner is dan een tennisbaan ben je in minder stappen bij de bal. Je speelt dus met "gemak" twee uur achter elkaar. 

Kom je padel ook een keer uitproberen?