VTC is 100 jaar jong

 

VTC staat voor Veenendaalse Tennis Club en is opgericht in 1922. Onze tennisvereniging bevindt zich aan de Dennenlaan en de Coniferenlaan, middenin een gezellige woonwijk in Veenendaal.

Die gezelligheid vind je terug op onze vereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door de vele enthousiaste (jeugd)leden. En niet te vergeten door de vrijwilligers, die regelmatig leuke activiteiten en inmiddels vermaarde toernooien organiseren voor zowel de jeugd als volwassenen.

Gedurende het bijna 100-jarig bestaan van VTC Veenendaal is de leidraad altijd geweest dat iedereen zich thuis moet voelen. Of het nu om een VTC-lid, een gastspeler, een toeschouwer of een vrijwilliger gaat: wij willen iedereen onze gastvrijheid laten ervaren.

100 jaar tennis in Veenendaal 

De vereniging is opgericht in 1922 en had toen de beschikking over 1 baan en 18 leden.

De vereniging speelde op de baan van Hotel Bergzicht, gelegen aan de Cuneraweg, waar later het Juliana ziekenhuis is gebouwd. In 1941 is de vereniging verhuisd naar de huidige locatie. 

Op sportief gebied kende VTC tot nu toe haar hoogtepunten in de tachtiger jaren, toen het herenteam, bestaande uit Hans Reitsma, Rien van Dijk, Jan v.d. Bovenkamp en Peter Mooibroek, tot tweemaal toe Nederlands kampioen in de 1e klasse zijn geworden.

100 jaar oud en recent volledig vernieuwd

In 2019 is het gehele park vernieuwd en is VTC helemaal klaar voor vele jaren sportiviteit en gezelligheid. Je bent er van harte welkom.