De toppers van morgen.

Iedereen kan meedoen!

Of je nou een jongen of meisje bent, groot of klein, blond of donker, tennis is er voor iedereen. Het leuke aan tennis is dat je steeds weer nieuwe kinderen ontmoet. En hoe graag je ook wilt winnen, na afloop geef je elkaar altijd een hand (in Coronatijd even niet, dan doen we high five met rackets). Dat is bij tennis heel normaal. Tennissen kun je samendoen, bij VTC, maar ook op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kan je altijd en overal, iedereen kan meedoen. 

Tenniskids en junioren

Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Tennis kids

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen. 

Junioren

Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. 

Tennislessen

Zodra je lid bent van een tennisvereniging wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen. Onze tennisleraar Sem verzorgt, vaak in een groepje, de leukste tennistrainingen met gave spelletjes en oefeningen. Zo leren jeugdspelers de techniek goed. Alle tennisleraren die lesgeven bij een KNLTB-vereniging hebben de KNLTB-opleiding tot tennisleraar gevolgd. Leraren die de Tenniskids lessen verzorgen hebben ook nog deelgenomen aan een speciale Tenniskids training. Dit zijn dus zeer vakkundige trainers.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Tennis is het leukst als kinderen snel kunnen starten met het spelen van wedstrijden. Door veel wedstrijden te spelen krijgen ze meer plezier in tennis. Als kinderen competitie gaan spelen, komen ze in een team met leeftijdsgenoten. Ze gaan samen op pad en spelen dan een aantal wedstrijden. Supergezellig!In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak toernooien. Tijdens een toernooi spelen jeugdspelers één of meerdere wedstrijden en ontmoeten ze kinderen van andere verenigingen. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ze leren er ook nog eens beter van tennissen.

VTC Jeugdcommissie

De Jeugdcommissie van VTC bestaat uit Elena, Nynke en Clemens. Samen met hoofdtrainer Sem organiseren we veel verschillende activiteiten rond de club. We hebben als doel buiten de competitie iedere maand een activiteit of een toernooi te organiseren.  

Clubkampioenschappen, sinterklaasfeest of ouder-kind toernooi. Er is altijd wel iets om naar uit te kijken. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen mee doet worden de activiteiten op meerdere niveaus aangeboden. Tijdens winter organiseren we activiteiten in de hal. Wij zorgen er zo voor dat je het hele jaar door je tennisvriendjes ziet. Wil je weten wanneer de volgende activiteit staat gepland? Ook hangt er een poster met de activiteiten van dat seizoen in de club. Per activiteit krijg je ook een aparte uitnodiging per mail of via de trainer.  

Deelname aan activiteiten is meestal gratis of tegen een kleine vergoeding. Belangrijk bij de activiteiten is het plezier in de sport en de gezelligheid op de club.  

Al (bijna) een topper?

Wil je extra uitdaging in het tennis dan is daar ook ruimte voor binnen VTC. Informeer naar bijvoorbeeld selectietrainingen en voorspeeldagen bij jouw trainer.  

De Jeugdcommissie organiseert ook ieder jaar het VTC open Jeugdtoernooi. Dan komen de toppers uit de hele regio bij ons strijden om een mooie beker.  

Maak kennis met VTC

Ieder jaar organiseren wij een open dag op de club om laagdrempelig kennis te maken met VTC. Samen met jouw ouders kun je dan kennismaken met de club, onze trainer en commissieleden.  

Ken je iemand die tennist en wil je het een keer uitproberen? Ga met een vriend mee naar een training. Even een appje met de trainer en het is al geregeld.  

Ook zijn er door het jaar heen diverse activiteiten waar vriendjes of vriendinnetjes mee genomen kunnen worden. Twijfel niet en maak kennis met de club en tennis.  

Als je lid bent dan kun je gebruik maken van alle voorzieningen op het park. Speciaal voor de kleinere leden is er een minibaan. Als je even alleen wil meppen kun je altijd de toffe muur gebruiken achter op het park. Jeugdleden zijn ook altijd welkom op de club om vrij te spelen.   

  • Clemens Fontijn 06-51411171
  • Sem Middelhoven 06 42291159 (trainer)
  • Elena Ariöz 06-42448813