Competitie zit in ons DNA

Sinds de oprichting van VTC is de competitie altijd onderdeel geweest van onze club, wat tot diverse grote sucessen heeft geleid in het verleden. Naast successen nastreven en jezelf continu blijven uitdagen is het natuurlijk vooral enorm gezellig.

VTC is trots op het feit dat we hoog spelen qua competitie en we dus een prachtige vereninging, faciliteiten en park bieden aan talent en ervaren spelers uit de verre omtrek van Veenendaal. Elk niveau is natuurlijk leuk en spannend om naar te kijken. Via een nieuws-item op deze site wordt er gedurende de competitieperiodes, wekelijks een overzicht gegeven van uitslagen en belangrijke items. Zeker wanneer de competities in de eindfase terecht komen worden jullie op de hoogte gebracht van belangrijke partijen en is jullie support van harte welkom. Die dagen staan vaak borg voor veel gezelligheid en spanning.  

Tennis

Alle competities worden zowel in het voor- als najaar gehouden (uitgezonderd de woensdagavond). Je kan je tijdig aanmelden voor een van de competities. Dit kan zowel individueel (wij zoeken dan, indien mogelijk, een geschikte plaats in een team) als ook met een compleet team. Er is keuze voor een heren, dames team of gemengd (dames en heren). Aanmelding voor de jeugdcompetitie loopt via de jeugdcommissie.

De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar deden we onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld.

Padel 

Padelcompetitie is voor VTC een nieuwe tak van sport. Sinds 2021 spelen we ook in competitieverband.  

Een team bestaat uit minimaal vier spelers. Mannenteams, vrouwenteams en gemixte teams, elke combinatie is mogelijk. Let op !! Als mix team kun je dus competitie moeten spelen tegen een herenteam en vica versa. Heel  leuk dus om als je als team op te geven.

 De Padelcompetitie kent drie niveaus voor senioren op vrijdagavond en zaterdag: 1e klasse (wedstrijdspelers), 2e klasse (gevorderen), 3e klasse (beginners).

Op zondag wordt er gespeeld in vijf verschillende klassen. Ingedeeld op padelspeelsterkte: Topklasse (wedstrijdspelers) Hoofdklasse (wedstrijdspelers) 1e klasse (wedstrijdspelers) 2e klasse (gevorderden) en 3e klasse (beginners).

Junioren t/m 17 jaar kunnen in de open competitie inschrijven echter alleen op de zondag. Bij de eerste keer deelname aan de competitie zal de KNLTB – Padel de sterkte en dus indeling in klasse toewijzen.