VTC bestaat 100 jaar!

18 januari 2022


Onze vereniging werd op 24 mei 1922 opgericht als Veenendaalse Lawn Tennis Club (VLTC). In die tijd was de vereniging, net zoals vele andere tennisvereniging, vooral toegankelijk voor de elite uit het dorp. In de afgelopen honderd jaar is er veel gebeurd. We zijn een aantal keer verplaatst qua locatie binnen de Gemeente Veenendaal, maar sinds 1960 zijn we gevestigd op de huidige locatie aan de Dennenlaan in Veenendaal. Een mooie, centrale locatie in Veenendaal te midden van een gezellige woonwijk. In dat jaar is onze naam ook gewijzigd naar Veenendaalse Tennis Club (VTC).  

Ook de sfeer van de vereniging veranderde in de afgelopen honderd jaar. Het clubje elite maakte plaats voor een vereniging waar tennissen en gezelligheid bovenaan staat. We zijn uitgegroeid tot een vereniging met 9 gravelbanen, 1 minibaan en 2 padelbanen waar iedereen de tennissport op zijn of haar eigen niveau kan beoefenen.  

Jeugd en senioren vormen een gezonde verhouding binnen de vereniging en de landelijke competities van de KNLTB spelen een belangrijke rol in ons verenigingsleven. We organiseren daarnaast veel toernooien, waarvan VTC-open de meest bekende is in de regio. Dit toernooi is standaard volgepland en staat bekend om haar hoog niveau tennis en sfeervolle organisatie.  

 

Uiteraard gaan wij dit vieren met jullie!
De festiviteiten zijn hiervoor in juni gepland:

  • Donderdag 16 juni starten we met een officiële receptie voor genodigden
  • Vrijdag 17 juni worden activiteiten voor de jeugd georganiseerd
  • Zaterdag 18 juni is het hoogtepunt van de festiviteiten: ‘s middag om 17:00 uur staat onze reünie gepland waarvoor oud-VTC leden en partners uitgenodigd worden. Een gastspreker zal de nodige herinneringen samen met oud-leden gaan ophalen. Om 20:00 uur beginnen wij met de feestavond voor VTC leden en oud-leden.

 

Wil jij je aanmelden voor de reünie dan mag je dat melden aan Ed Klasen: [email protected]

 

Mocht jij nog oud leden kennen wil dat dan ons melden met naam en e-mail adres?

 

De organiserende commissie,

Ed Klasen,
Evert Reemst,
Ton van de Ridder,
Bob van de Scheur,
Rinie van Veldhuizen

Nieuwscategorieën